Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Başbakan Davutoğlu Balıkesir'de…

Başbakan Davutoğlu Balıkesir

Başbakan Davutoğlu, partisinin ilk kongresine katılmak üzere Balıkesir'e geldi.

Başbakan Davutoğlu, partisinin ilk kongresine katılmak üzere Balıkesir’e geldi.

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatının kongresine AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, beraberinde yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları ile birlikte katıldı.

Başbakan Davutoğlu "Kuva-yı Milliye dönemine aykırı olan ezanların susturulduğu o tek parti dönemini şimdi Bahçeli savunuyor. O tek parti dönemlerinde "Allah Ekber" denmiyordu ey Bahçeli. Tek parti zihniyetini CHP`den çok MHP savunuyor, bu bir zillettir." açıklamasında bulundu.

30 Kasım Pazar günü AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye katılmak üzere Balıkesir’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmasında, 12 yılda Türkiye’yi değil namerde, merde bile muhtaç olmayan bir ülke haline getirdiklerini ifade ederek, “Muhtaç bir durumda olan ülkeyi, muhtaçlara yardım eder hale getirdik. Zalimden kaçan mazlumlara beşik oldu, sığınak oldu. Türkiye’den bütün mazlum milletlere sesleniyoruz. Artık güneş doğmuştur. Diriliş ve yükseliş dönemi başlamıştır” diye konuştu.

Kuva-yı Milliye ruhunu ateşleyen şehrin öncülerini minnetle anıp, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Davutoğlu, "Kurulduğu günden beri partimize sahip çıkan bütün AK Parti yolcularına selam olsun. Hepimiz büyük bir duygu ve aşkla bu yolda yürürken emaneti, bayrağı hulus-i kalple devredeceğiz. Balıkesir’e gelirken Kuva-yı Milliye’den bahsetmek üzere geldik. Balıkesir davamızın sembol isimlerinden biridir. Millet bir cihan savaşından sonra Balkanlar’dan Yemen’e, Galiçya’ya kadar çok geniş bir coğrafyada şehitler bırakmış, düşman güzel İzmir’e çıkmışken, bir sese ihtiyaç vardı. O ses Balıkesir’de Alacamescit’ten yükseldi. Kuva-yı Milliye ruhu bütün yeisleri sona erdirdi. Kuva-yı Milliye bir dirilişti. Salt direniş değildi. Millet hepimize emanet. Başbakanlık görevini aldığımda omuzlarımızda ağır bir yük vardı. O yük, Kuva-yı Milliye ile başlayan direnişi daha ileri taşıma yüküydü. Ama nasıl Seyyit Onbaşı insan gücünün kaldıramadığı o gülleyi nasıl aşkla, şevkle kaldırdıysa, bu dava bayrağını biz de aşkla menzile ulaştıracağız inşallah” dedi.

 

Davutoğlu: “Adım atmadığımız vatan toprağı kalmayacak”

 

Vatan topraklarını karış karış gezdiğini belirten Davutoğlu şöyle konuştu: “Bağdat’a, Erbil’e gittim, bizim şu anda sınırlarımız içinde kalan, ecdadımızla omuz omuza savaşan kardeşlerimizle buluştuk. Her birinde yeni bir başlangıcın izlerini gördüm. Daha sonra Ağrı’ya, Patnos’a gittim, Erzincan’a, Tunceli’ye geçtim. Sünni-Alevi bütün kardeşlerimle buluştum. Suriye’den gelen kardeşlerimizle buluştum. Dün Erzurum’da, Kars’taydım. Bugün öğleden sonra Kırklareli’nde olacağım. Bütün buraları dolaşırken, Avustralyalı vatandaşlarımızla buluştuğumuzda da aynı Kuva-yı Milliye ruhuyla buluştuk. Biz milli irade dedik. Yine demeye devam edeceğiz. Yeni Türkiye, yeni bir dirilişin öncüsü olmak içindi. Bütün genel başkanlara çağrıda bulundum. Vatanımızın her köşesine gidin, milletimizin fertleriyle buluşun. Biz bu emaneti omuzladıktan sonra bütün teşkilatlara talimat verdik. Kongreleri başlatalım dedik. Kongreler vesilesiyle teşkilatımızla buluşalım diye. Önümüzdeki aylarda adım atmadığımız vatan toprağımız kalmayacak” 

 

Doğuyu batıyla, güneyi kuzeyle birleştireceklerini açıklayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hakkın ve halkın eğilenler başka hiçbir gücün karşısında eğilmezler. Kuva-yı Milliye başladığında Balıkesir baş eğdi mi eğmedi. Biz de eğmeyecek, milletimizin başını eğik kılmayacağız. AK Parti kadrolarının ayak basmadığı vatan toprağı yoktur. Erzurum kongresi istikbalimizin yükselen sesiydi. Dün oradaydım. Şimdi Balıkesir kongresi. Gafillere soruyorum. Türkiye’nin batısına gidip de doğusuna gidemeyenlere, doğusuna gidip de batısına gidemeyenlere soruyorum. Erzurum ve Balıkesir kongrelerindeki ruhu temsil etmeye hazır mısınız? Bizim kadrolar hazırdır. Bu ruhla ülkemizi küresel bir güç yapmaya hazır mısınız? Bunlar işte Kuva-yı Milliye’den uzak olanlardır. Biz ise Türkiye’nin her köşesini birleştirmeye, bütünleştirmeye devam edeceğiz. Etnik ve mezhep ayrımı olmadan bir araya gelip kenetlenmesi, omuz omuza yürümesidir. Bazen arkadaşlar bu tempoya bakıp da acaba bu tempoyu biraz yavaşlatsak mı diye soruyorlar. Ben diyorum ki, bir kez bir insanın gönlüne vatan aşkı, millet aşkı düşmüşse yorgunluk bilmez. AK Parti kadroları yorulmaz.”

Davutoğlu: “Tek parti zihniyetini savunmak zillettir”

Tek parti zihniyetini CHP’den çok MHP’nin savunduğunu ileri süren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kuva-yı Milliye ruhunun ikinci ayağı ekonomik bağımsızlıktır. 2001 Türkiye’sini düşünün. Halk bir başbakan seçmiş, hükümet var Bahçeli de başbakan yardımcısı. Başbakan rahmetli Bülent Ecevit. Şimdikine benzer bir şey. O zaman DSP-MHP koalisyonu, şimdi de gittikçe artan bir CHP-MHP koalisyonu var. Bunun üzerinde duracağız. Nedense Bahçeli, tek partiye dokunduğumuzda, hani o ezanın yasaklandığı, aslına uygun okunmadığı yıllar var ya, hani Kuva-yı Milliye ruhuna aykırı şekilde, milletin temel değerlerinin ayaklar altına alındığı dönem var ya, CHP’den çok MHP savunuyor şimdi bunu. Bu bir zillettir Bahçeli için. Tek parti döneminde, askeri darbelerin veya vesayet döneminde yapılan hiçbir zulüm millet nezdinde itibar görmez. O tek parti döneminde ‘Allahüekber’ denmiyordu minarelerde ey Bahçeli! ‘Tanrı uludur’ deniyordu. Devlet diyerek ‘Tanrı uludur’ diyenlere de sahip çıkın cesaretin varsa” diyerek Bahçeli’ye yüklendi."

Açılışı yapılan tesislerden 4 tanesi Balıkesir’de

Ahmet Davutoğlu, kongrenin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 29 ilde yaptırdığı 114 tesisin açılış törenini gerçekleştirdi. Kuvayi Milliye Meydanında yağmur altında gerçekleştirilen törende konuşan Başbakan Davutoğlu CHP’yi eleştirdi.

Gezi Parkı olaylarında başka yere taşınan ağaçları eleştirenlerin bugün Yalova’daki ağaç kıyımına sessiz kaldığını belirten Davutoğlu, bugüne kadar milyonlarca fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydetti.

Davutoğlu’nun Balıkesir’de toplu açılışını yaptığı 114 tesis arasında Manyas Barajı Hidroelektrik Santralı, Altınova Dikili Ovaları Sulaması, İvrindi Büyükyenice Göleti ile Bandırma Emre Göleti Sulama tesisleri bulunuyor.

Son durak Büyükşehir Belediyesi

Davutoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Davutoğlu, Balıkesir temaslarını büyükşehir belediyesini ziyaret ederek tamamladı. Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Başbakan Davutoğlu’na, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile görüşen Başbakan Davutoğlu, daha sonra büyükşehir belediyesinden ayrılırken kendisine selam veren vatandaşların yanına gitti.

Başbakan Davutoğlu, temasların ardından ilimizden ayrılmak üzere hava alanına hareket etti.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı